EGA Golfliitto StLG R&A Invesctec Rolex

Challenge Tour – Vierumäki

Suomen Challenge Tour -osakilpailu pelataan 11.–14. elokuuta Vierumäen Golfseuran Cooke-kentällä. Vierumäki on sopinut kilpailun järjestämisestä myös vuonna 2017.

Kilpailun järjestäminen antaa järjestäjälle 50 villiä korttia Challenge Tourille. Vaihtamalla kortteja muiden kisajärjestäjien kanssa suomalaisammattilaisille avautuu runsaasti pelimahdollisuuksia Euroopan kakkoskiertueella.

Challenge Tourilla pelaa tällä kaudella vakituisesti kolme suomalaispelaajaa: Jaakko Mäkitalo, Teemu Bakker ja Tapio Pulkkanen.

Kilpailukenttänä toimiva Cooke on avattu vuonna 2006. Kymmenvuotisjuhliaan kaudella 2016 viettävä kenttä joutuu todelliseen testiin CT-kisassa, mutta hyvät kokemukset esimerkiksi junioreiden Finnish International Junior Championship -kilpailun järjestämisestä luovat uskoa siihen, että Cookella nähdään elokuussa hyvätasoinen ja laadukas ammattilaiskilpailu.

Kilpailun palkintopotti on 180 000 euroa. Suomen Golfliitto sekä golfammattilaisten järjestö Suomen PGA ovat Vierumäen yhteistyökumppaneina järjestämässä kilpailua.