EGA Golfliitto StLG R&A Invesctec Rolex

Tuomaritoiminta

Suomen Golfliiton kilpailuihin asettamat tuomarit

Täältä löydät kauden 2018 tuomariasettelun

Lisätietoja: Kilpailukoordinaattori Eero Kangasniemi

Liittotuomarit ja kilpailunjohtajat

Liittotuomareiden pääasiallisena työkenttänä on liiton järjestämätkilpailut. Kokemuksen myötä liittotuomareilla on mahdollisuus päästä St. Andrewsissa R&A:n järjestämään TARS-koulutukseen (Tournament Admistrator and Referee School). Täältä löytyy Suomen Golfliiton liittotuomarit ja sääntö- ja tasoitustoimikunnan jäsenet sekä heidän yhteystietonsa.

Liittotuomarikokelaiden harjoitteluista täytettävä arviointilomake löytyy tästä linkistä. Lomake tulee lähettää viimeistään 2 viikon kuluessa kilpailusta, jossa harjoittelu on suoritettiin.

Tämän linkin kautta liittotuomarit pääsevät täyttämään tuomariraportin tuomaroimistaan kilpailutapahtumista.

Aluetuomarit

Aluetuomareiden pääasiallisena työkenttänä on oma seura sekä lähiseurat, missä tuomarina toimimista voi harjoitella ja näin saada kokemusta edetä seuraavalle tasolle. Seurassa on tieto aluetuomarikurssin suorittaneista tuomareista ja seurakohtainen lista aluetuomareista löytyy täältä.

Seuratuomarit

Seuratuomareiden pääasiallisena työkenttänä on oma seura, missä tuomarina toimimista voi harjoitella ja näin saada kokemusta edetä seuraavalle tasolle. Seurassa on tieto seuratuomarikurssin suorittaneista tuomareista.

Seuratuomari pätevyyden voi suorittaa yleisellä seuratuomarikurssilla tai seurakohtaisella kurssilla, jonka voi tilata Suomen Golfliiton valtuuttamalta kouluttajalta. Koulutuskalenteri löytyy täältä.

Tuomarikoulutus

Golfliiton järjestämien tuomarikurssien ja koulutusten perusteella golftuomarit jaetaan kolmeen eri tasoon: seura-, alue- ja liittotuomareihin. Tämän lisäksi tarpeeksi pisteitä saaneet aluetuomarit voivat hakea itsensä liittotuomarikokelaaksi ja edetä liittotuomariksi harjoittelun ja koulutuksen kautta. Lisäksi Suomen Golfliitolla on lista koulutetuista kilpailunjohtajista. Lisätietoa tuomarikoulutuksesta löytyy täältä.