EGA Golfliitto StLG R&A Invesctec Rolex

Tuomarikoulutus

Tuomarikoulutus kouluttaa tuomareita eritasoisiin tehtäviin, jotka on kuvattu ohessa. Tuomarikoulutuksista saavat hyötyä seuratoimijat niin tuomarointiin kuin kilpailunjärjestämiseenkin.

Sääntöilta on seurakohtaisesti tilattava kolmen tunnin työpaja joka on suunnattu kaikille golfin säännöistä kiinnostuneille.  Sääntöillan kesto on  90 minuuttia ja sitä seuraa tuomarikoe, jonka voivat suorittaa seuran kaikki seura, -alue –tai liittotuomarit. Tuomarikokeen kesto on n. 100 minuuttia.

Seuratuomarikurssi on päivän mittainen peruskurssi joka on suunnattu seuratason kilpailujen järjestäjille, kilpailutoimikunnan jäsenille jne. Kurssin voi tilata myös seurakohtaisesti.

Aluetuomarikoulutus on kaksipäiväinen jatkokoulutus joka tarjoaa syventävää sääntötuntemusta. Koulutus antaa valmiuden toimia alueellisten kilpailujen tuomarina, esimerkiksi junioreiden ja senioreiden aluetourit. Seuratuomarikurssi tulee olla suoritettu ja tuomarikortissa merkinnät vähintään 2 kilpailusta /vuosi.

TUOMARIKOULUTUS

Koulutuskohtaiset kuvaukset

Sääntöilta on seurakohtaisesti tilattava kolmen tunnin työpaja.  Sääntöillan kesto on  90 minuuttia ja sitä seuraa tuomarikoe, jonka voivat suorittaa seuran kaikki seura, -alue –tai liittotuomarit. Tuomarikokeen kesto on n. 100 minuuttia.
Tilaisuudessa kerrotaan sääntöuudistukset ja keskustellaan osallistujia askarruttavista sääntökysymyksistä. Sääntöasian jälkeen järjestetään tuomarikoe.
Kouluttajina toimivat liiton tuomarikouluttajat ja liittotuomarit.

Hinta: Sääntöillan hinta on seuralle 250 €, sen lisäksi seura huolehtii koulutustilasta ja mahdollisista tarjoiluista. Tilauksen yhteydessä seura esittää kaksi toivetta ajankohdalle. Tilaukset:

Seuratuomarikurssi on päivän mittainen peruskurssi joka on suunnattu seuratason kilpailujen järjestäjille, kilpailutoimikunnan jäsenille jne.

Sisältö:

  • Sääntökirjan käyttäminen
  • Tuomarina toimiminen
  • Sääntökoe

Hinta: 60 €/osallistuja, sisältäen lounaan ja kahvitarjoilun.

Seuratuomarikortin saaminen edellyttää, että kokeesta vähintään 60% on oikein. Koe on uusittava 4 vuoden välein. Aluetuomariksi aikovan seuratuomarin on kauden aikana haettava tuomarointikokemusta vähintään 2 kilpailusta. Ilmoittautuminen Golfliiton koulutuskalenterista.

Aluetuomarikoulutus on jatkokoulutus joka tarjoaa syventävää sääntötuntemusta.
Koulutus antaa valmiuden toimia alueellisten kilpailujen tuomarina, esimerkiksi junioreiden ja senioreiden aluetourit. Koulutus on kahden päivän mittainen.
Seuratuomarikurssi tulee olla suoritettu ja tuomarikortissa merkinnät vähintään 2 kilpailusta /vuosi.
Hinta: 150 €, sisältäen kahvitukset ja lounaat sekä Decisions kirjan.
Sisältö:

  • Sääntöjen syvällisempi läpikäynti
  • Decisions-kirjan käyttäminen
  • Tuomaritoiminta pelaajan näkökulmasta
  • Sääntökoe

Aluetuomarikortin saaminen edellyttää että kokeesta vähintää 72 % on oikein. Koe on uusittava 4 vuoden välein ja tuomarointikokemusta tulee olla vähintään 2 kilpailua/vuosi, joista yksi muuaalla kuin kotikentällä.
Liittotuomarikokelaiden ja liittotuomareiden koulutus sisältää arvokilpailuissa avustamisen lisäksi kahdesti vuodessa järjestettävät liittotuomareiden päivät. Liittotuomarikokelaaksi kutsutaan ja vuosittaisten sääntökokeiden parhaimmat lähetetään kansainväliseen sääntö/tuomarikoulutukseen St. Andrewsiin.

Lisätietoa Golfliiton koulutuksista:
Arto Teittinen, pääkouluttaja, +358 50 521 3654
tai
Aleksi Valta, seuratoimintayksikön päällikkö
Mika Wikström, kilpailukoordinaattori / IT-vastaava
Katso yhteystiedot