Golfliitto | Kilpagolf |
18.4.2016

Golfliitto lähettää joukkueet EM-kisoihin

Miesten ja naisten maajoukkueet osallistuvat heinäkuussa järjestettäviin maanosan mestaruuskilpailuihin. Golfliiton kilpatoimintayksikkö löysi muita säästökohteita kuluvan kauden budjetistaan.

Suomesta lähtee heinäkuussa kuusihenkiset joukkueet miesten EM-kisoihin Ranskaan ja naisten vastaavaan tapahtumaan Islantiin.

Kisoihin osallistuminen kyseenalaistui vuoden 2015 lopulla, kun Golfliitto joutui hakemaan yhteensä 300 000 euron säästöt tälle vuodelle kahden euron jäsenmaksukorotuksen kaaduttua Golfliiton valtuustossa.

”Kaikki liiton yksiköt joutuivat etsimään uusia säästökohteita. Kilpatoimintayksikkö teki tässä vaiheessa ehdollisen päätöksen miesten ja naisten joukkueiden lähettämättä jättämisestä EM-kisoihin, mikäli muita säästökohteita ei löydetä viimeiseen ilmoittautumispäivään (18.4.) mennessä”, kertaa toiminnanjohtaja Petri Peltoniemi tapahtumaketjun alkuvaiheita.

Kahden kuuden hengen joukkueen ja yhden valmentajan matkat, majoitus ja ruokailut kisaviikon aikana on arvoitu 30 000 euron hintaisiksi.

”Kilpatoimintayksikössä on tiedostettu EM-kisojen merkitys ja haettu alkuvuoden aikana muita kustannussäästöjä. Vastaavan suuruiset säästöt löytyivät asustehankinnoista, liiton pro-ryhmän leirityspäivistä ja tähän liittyen valmentajien matkakustannuksista. EM-joukkueet pääsevät matkaan”, Peltoniemi jatkaa.

Joukkueiden EM-kilpailut ovat EGA:n perinteisin tapahtuma, johon miesten joukkue on lähetetty poikkeuksetta 1960-luvulta asti, naisetkin 1980-luvun jälkipuoliskolta alkaen.

Naisten EM-joukkueet saavuttivat ensimmäiset mitalinsa vuonna 2013 (pronssia) ja 2014 (hopeaa). Syksyllä 2012 naisten MM-joukkue oli Turkissa historiallisesti kolmas.

EM-joukkueista pojat (18 v.) toivat 1999 ensimmäisen pronssimitalin, tytöt onnistuivat tekemään saman vuotta myöhemmin.

Miehet ovat yltäneet muutaman kerran sijoille 5–8, mutta eivät koskaan mitalipeleihin.

Vuoden 2015 kisoissa naiset (9.) ja miehet (10.) olivat lyöntipelin jälkeen ensimmäisen ”flightin” (1–8) ulkopuolella. Matilda Castren sijoittui joukkuekisan henkilökohtaisessa lyöntipeliosuudessa toiseksi.

 

Teksti: Golfpiste

Kommentit

Miksi ei säästetty johtajien palkoista, muluista ja nimenomaan matkakuluista.

Onneksi ei tarvinnut koskea johtajien palkkoihin ja matkakuluihin säästöjen löydyttyä muulla tavoin.
Toivottavasti joukkuepelaajat saavat ruinattua ilmaiseksi (seuroilta, mammalta tai papalta) erilaisia mutta yksilöllisiä golfasuja, ettei tarvitse alasti pelata kisoissa.
Toki sääliksi käy liiton pro-ryhmää ja valmentajia, eivät pääse nauttimaan golfmatkailun ihanuudesta muiden rahoilla.
Pidemmän aikaa on ollut jo niin, että liitto tarvitsee pelaajien jäsenmaksut mutta pelaajat eivät juurikaan liittoa tarvitse, jopa yhdistetty jäsenlehdykkäkin on nykyään onneton mutta mitätön.

Sääntötoimikunta suoritti oman osuutensa säästöistä, ja lopetti paikallissäännöt.